1.
Yhdistyksen nimi on Imatran Kennelkerho ry ja sen kotipaikka on Imatra. Yhdistyksentoimialue käsittää Imatran lähiympäristöineen ja sen kieli on suomi.
2.
Yhdistyksen tarkoituksena on paikallisena harrastusyhdistyksenä edistää ja ylläpitääkoiraharrastusta toimialueellaan sekä kannustaa jäseniään vastuulliseen koiranpitoon jaharrastustoimintaan.
3.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
järjestää jäsenilleen harrastamiensa lajien koulutusta ja kursseja, keskustelu- janeuvontatilaisuuksia sekä tekee valistus- ja tiedotustyötä
järjestää koirakokeita, -kilpailuja sekä koiranäyttelyitä ja muita koiraharrastukseen liittyviätilaisuuksia
– luojäsenilleen koirien kouluttamiseen tarvittavat olosuhteet
– toimii yhdessä muiden koiraharrastajien kanssa ja ylläpitää yhteyksiä muihinkoirayhdistyksiin
4.
Yhdistys on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n, Kymenläänin Kennelpiiri ry:nja Suomen Agilityliitto ry:n jäsen. Lisäksi yhdistys voi liittyä jäseneksi tarkoituksensamukaisiin kennelyhdistyksiin yhdistyksen kokouksen päätöksellä.
5.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu järjestämään asianomaisilla luvilla arpajaisiaja keräyksiä, myymään kannatustuotteita, vastaanottamaan lahjoituksia ja testamentteja sekäomistamaan toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta.
6.
Yhdistyksen vuosi- tai perhejäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö, joka hyväksyyyhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Perhejäseneksi voi liittyä vuosijäsenen kanssa samassataloudessa asuva henkilö. Vuosi- ja perhejäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksenjohtokunta. Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan johtokunnan päätökselläkutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa.Kunniapuheenjohtajalla tai -jäsenellä on samat oikeudet kuin vuosijäsenellä.
7.
Vuosi- ja perhejäseniltä perittävän liittymismaksun sekä vuotuisten jäsenmaksujensuuruudesta päättää vuosikokous. Ainaisjäseneksi pääsee maksamalla kulloinkin voimassaolevan vuosijäsenmaksun kymmenkertaisena tai oltuaan vuosijäsenenä yhtäjaksoisestikaksikymmentä vuotta. Ainaisjäsenet, kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsenet eivät suoritajäsenmaksuja.
8.
Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti johtokunnalle tai senpuheenjohtajalle tai suullisesti yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
Johtokunta katsoo jäsenen eronneeksi, jos hän ei ole maksanut erääntynyttä jäsenmaksuaanneljän kuukauden kuluessa eräpäivästä kehotuksesta huolimatta. Jos jäsen toimiiyhdistyksen sääntöjä ja tarkoitusta vastaan tai muuten hyvien tapojen vastaisesti tai jos hänmenettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella on huomattavasti vaikeuttanut yhdistyksentoimintaa tai on erotettu Suomen Kennelliitto – Finska kennelklubben ry:stä, on yhdistyksenjohtokunnalla oikeus erottaa hänet yhdistyksestä. Jo maksettuja jäsenmaksuja ei palauteta.Jäsenellä, joka eroaa tai erotetaan yhdistyksestä, ei ole oikeutta sen varoihin.
9.
Yhdistyksen asioita hoitaa johtokunta, johon vuodeksi kerrallaan valittavan puheenjohtajanlisäksi kuuluu 6 – 9 kahdeksi vuodeksi kerrallaan valittavaa jäsentä. Jäsenistä onerovuorossa vuosittain puolet (1/2). Johtokunnan toimikausi on vuosikokousten välinen aika.Johtokunta valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Johtokunta valitsee myös sihteerin,rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt, jotka voivat olla myös johtokunnanulkopuolelta. Johtokunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja javähintään puolet (1/2) johtokunnan jäsenistä on läsnä. Johtokunta voi kokoontua myösetäyhteydellä. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessätasan, ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
10.
Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja yksin tai varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin tairahastonhoitajan kanssa. Johtokunta voi määrätä nimenkirjoitusoikeuden yhdistyksentoimihenkilöille siten, että he kirjoittavat yhdistyksen nimen yksin.
11.
Johtokunnan tehtävänä on:
– johtaa yhdistyksen toimintaa ja hoitaa käytännön asioita
– hyväksyä jäsenet ja päättää heidän erottamisestaan
– hoitaa yhdistyksen taloutta, huolehtia jäsenmaksujen ja muiden tulojen keruusta, huolehtiakirjanpidosta sekä laatia yhdistyksen tilinpäätös
– kutsua koolle yhdistyksen kokoukset ja valmistella kokouksiin sääntöjen mukaanesitettäväksi määrätyt asiat ja panna yhdistyksen kokouksien päätökset täytäntöön
– nimetä edustajat ja varaedustajat eri järjestöjen ja yhteisöjen kokouksiin
– nimetä avukseen tarvittavia toimihenkilöitä tai toimikuntia sekä vahvistaa näidentoimintaohjeet
– tehdä aloitteita ja ehdotuksia yhdistyksen kokouksille sopiviksi harkitsemistaantoimenpiteistä yhdistyksen tarkoitusperien toteuttamiseksi
– edustaa yhdistystä, tehdä sitoumuksia, ottaa kantaa ja vastata yhdistyksen puolesta
12.
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain ja ne onvuosikertomuksen kera esitettävä toiminnantarkastajille kolme (3) viikkoa ennenvuosikokousta. Toiminnantarkastajien tulee antaa vuosikokoukselle osoitettutoiminnantarkastajien lausunto johtokunnalle viimeistään viikkoa ennen vuosikokousta.
13.
Yhdistys kokoontuu vuosittain vuosikokoukseen johtokunnan päättämänä päivänä maalis-huhtikuussa.Yhdistyksen kokoukseen voi osallistua tietoliikenneyhteyden tai muulla tekniselläapuvälineellä (etäosallistuminen) kokouksen aikana, jos yhdistyksen johtokunta niin päättää.Jos yhdistyksen kokoukseen voi osallistua teknisellä apuvälineellä (etäosallistuminen) niin:
– etäosallistuvan jäsenen on ilmoitettava siitä yhdistyksen johtokunnalle kirjallisesti vähintäänviikkoa ennen kokousta
– yhdistyksen johtokunnan ja yhdistyksen puheenjohtajan on huolehdittava siitä, ettäyhdistyksen kokoukseen osallistujat tunnistetaan ja todetaan yhdistyksen jäseniksi
– äänestettäessä etäyhteyden kautta teknisellä apuvälineellä, on johtokunnan huolehdittava äänestyksen salaisuuden ja vaalisalaisuuden säilymisestä.
Yhdistyksen kokoukselle, joka pidetään tietoliikenneyhteyden tai teknisen apuvälineen(etäosallistuminen) avulla, on yhdistyksen kokous vahvistanut ääni- ja vaalijärjestyksen.
Kokoukseen osallistuvalla jäsenellä on käytössään yksi ääni. Yhdistyksen kokouksissapäätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä, ellei näissä säännöissä toisinmäärätä. Kaikki ne asiat, joista yhdistyslaki eivätkä nämä säännöt toisin määrää, ratkaistaanavoimella äänestyksellä ja yksinkertaisella äänten enemmistöllä, mikäli lippuäänestystä eivaadita. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissakuitenkin arpa.
14.
Kutsut yhdistyksen kokoukseen toimitetaan joko sähköpostitse tai paikkakunnalla yleisestiilmestyvässä sanomalehdessä ilmoittamalla vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta.Yhdistys voi kokoontua ylimääräiseen kokoukseenjohtokunnan kutsusta tai mikäli vähintään1/10 äänioikeutetuista jäsenistä sitä johtokunnalta kirjallisesti vaatii, kummassakintapauksessa vain kokouskutsussa mainittujen asioidenkäsittelyä varten.
15.
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksiääntenlaskijaa
3. kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi
5. esitetään vuosikertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalleja muille vastuuvelvollisille
7. Määrätään jäsen- ja liittymismaksut seuraavalle vuodelle
8. Päätetään puhelinkulujen ja matkakorvausten suuruudesta
9. Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio
10. Johtokunnan puheenjohtajan sekä muiden johtokunnan jäsenten vaali erovuorossaolevien tilalle
11. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja kaksi vara toiminnantarkastajaa
12. Käsitellään muut kokouskutsussa esitetyt johtokunnan ja/tai jäsenten kokouksenpäätettäväksi esittämät asiat
13. Kokouksen päättäminen
Jos jäsen haluaa jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on siitä tehtäväjohtokunnalle kirjallinen esitys tammikuun loppuun mennessä, jotta se voidaan sisällyttääkokouskutsuun.
16.
Päätös sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksenkokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksenedistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessalakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.
17.
Muutoin noudatettakoon mitä yhdistyslaissa määrätään.
Sääntömuutosehdotus on hyväksytty Imatran Kennelkerho ry:n vuosikokouksessa 18.3.2024 ja näitä sääntöjä noudatetaan 02.09.2024 alkaen.